Karabijnhaak RVS met beugel

Karabijnhaak RVS met beugel

Een karabijnhaak RVS met beugel is speciaal bedoeld voor de zwaardere omstandigheden. Doordat het hier gaat om een haak met een symmetrische vorm, is het gewicht dat deze haak kan dragen veel groter dan bij een asymmetrische haak het geval is. Deze haak is voorzien van een beugel. Daarmee is het mogelijk om de karabijnhaak bij bijvoorbeeld toepassingen in de watersport in te zetten. Zo kan deze karabijnhaak voor verschillende toepassingen worden ingezet, zoals op boten of in de nautische industrie.

Karabijnhaak van roestvrijstaal

Op de boot krijgt men te maken met vochtige omstandigheden. Immers: boten liggen in het water. Om die reden is een karabijnhaak zonder roestvrijstaal en een laagje zink niet aan te raden. Deze haken zullen gaan roesten, waardoor de verbinding niet langer meer betrouwbaar is. Een roestvrijstalen karabijnhaak is dus speciaal ontworpen om corrosie tegen te gaan. Op die manier zijn de haken veel langer inzetbaar. Dankzij zijn symmetrische vorm is het gemakkelijk om welk voorwerp dan ook in te haken. De sluiting kan gemakkelijk open en dicht, maar toch blijven de aangehaakte voorwerpen op hun plaats.

Geschikt voor boten

De beugel is vooral geschikt voor gebruik op of rondom boten. Om deze reden zien we de karabijnhaak RVS met beugel vaak terug in de nautische wereld. Met name de marine gebruikt deze soorten karabijnhaken vaak. Om deze reden is het dan ook aan te raden deze karabijnhaak te bestellen indien een grotere trekkracht gewenst is en er sprake is van agressieve milieuomstandigheden. Een normale karabijnhaak zonder rvs afwerking zal dat immers niet overleven.

Bepaal zelf het maximale gewicht

De karabijnhaak RVS met beugel is de ideale karabijnhaak voor iedereen die rondom het water bezig is. Dankzij de symmetrische vorm is de verbinding een stuk sterker. Wat daarbij helpt, is om goed op te letten op de lengte van de karabijnhaak. Vaak wordt de vergissing gemaakt dat alleen de dikte van de haak ertoe doet, maar dat is zeker niet het geval. Het is de lengte die ervoor zorgt dat het gewicht evenredig verdeeld wordt. Hoe kleiner de lengte, hoe minder gewicht de karabijnhaak kan hebben. Om deze reden is het aan te raden bij extreme toepassingen voor de langste karabijnhaak met beugel te kiezen. Dit is dan ook de reden dat we de haken in verschillende maten leverbaar hebben.