Karabijnhaak rvs asymmetrisch met schroefsluiting en oog

Karabijnhaak rvs asymmetrisch met schroefsluiting en oog

Karabijnhaak rvs asymmetrisch met schroefsluiting en oog. Deze karabijnhaak is gemaakt van roestvrijstaal. Ideaal voor omstandigheden waarbij corrosie mogelijk is. Bijvoorbeeld in het zwembad of in de watersport. Omdat deze karabijnhaak voorzien is van een dun laagje zink, zal deze niet roesten. Een karabijnhaak met schroefsluiting en oog die gaat roesten, is niet meer te gebruiken. Daarom zal dat bij dit type karabijnhaak niet voorkomen. De karabijnhaak heeft twee handige eigenschappen: het beschikt over een schroefsluiting en over een oog. Daardoor is deze haak voor allerlei doeleinden inzetbaar.

Asymmetrische roestvrijstalen karabijnhaak

De karabijnhaak rvs asymmetrisch met schroefsluiting en oog is ervoor bedoeld om bijna het maximale uit de karabijnhaak te halen. Ten eerste zorgt de asymmetrische vorm ervoor dat dat het gewicht verlaagd wordt. Daardoor kan de haak weliswaar minder gewicht aan dan de symmetrische variant, maar dankzij de grotere opening is de karabijnhaak gemakkelijker te hanteren. Bovendien is de haak gemaakt van roestvrijstaal. Zelfs in de meest vochtige omstandigheden zal deze haak de strijd overleven. Dat is een groot voordeel, want daardoor is de haak geschikt voor bijvoorbeeld het bundelen van touwen in de watersport.

Zelf de sterkte bepalen met de schroefsluiting

In sommige gevallen is het wenselijk dat de verbinding van de haak volledig vastzit. Daarom is het mogelijk zelf te bepalen hoe de sluiting eruit ziet. Dit is mogelijk aan de hand van de schroefsluiting. Deze schroefsluiting kan naar eigen inzicht worden aangedraaid. In gevallen dat er absoluut geen speling in de haak mag zetten, kan de sluiting volledig worden dichtgedraaid. Maar in sommige gevallen moet er juist speling in de haak zitten. In zo’n geval is het mogelijk de schroefsluiting zelf weer verder open te draaien. Op deze manier is het mogelijk de sluiting tot op de millimeter nauwkeurig zelf in te stellen.

Touwen bundelen met het oog

De karabijnhaak heeft niet alleen een schroefsluiting, maar is ook uitgerust met een oog. Het oog is handig om verschillende losse zaken mee te bundelen. Denk bijvoorbeeld aan het bundelen van sleutels of andere voorwerpen die bij elkaar moeten blijven. Doordat het hier gaat om een asymmetrische rvs karabijnhaak, is het mogelijk deze ook te gebruiken in vochtige omstandigheden. Daardoor is de karabijnhaak goed te gebruiken in bijvoorbeeld de watersport, voor het bundelen van verschillende touwen in het water. Met de schroefsluiting is dan zelf te bepalen hoe strak de touwen precies aangetrokken moeten worden.