Karabijnhaak RVS asymmetrisch met schroefsluiting en stang

Karabijnhaak RVS asymmetrisch met schroefsluiting en stang

De karabijnhaak RVS asymmetrisch met schroefsluiting en stang heeft de maximale controle over de haak zelf. Met de schroefsluiting is het namelijk mogelijk om zelf te bepalen hoe strak de aangehaakte voorwerpen moeten komen te staan. Gaat het om een muurvaste verbinding? Dan is maximaal dichtdraaien de beste oplossing. Wie meer speling wil, kan de schroefsluiting verder opendraaien. Deze asymmetrische karabijnhaak is bovendien voorzien van een stangetje, zodat de verbinding van de karabijnhaak een stuk steviger is.

Asymmetrische vorm karabijnhaak

De karabijnhaak heeft een asymmetrische vorm. Zeker bij het aanhaken van iets lichtere voorwerpen komt deze karabijnhaak goed van pas. Doordat de vorm asymmetrisch is, heeft de haak een grotere opening. Dat maakt het gemakkelijker om voorwerpen aan te haken. Daarna kan de verbinding volledig worden vastgedraaid, zodat er geen speling meer op zit. De opening is weliswaar groter, maar zorgt er ook voor dat het gewicht beter verdeeld wordt. Daardoor is de karabijnhaak vooral geschikt voor lichtere objecten. In het geval van zwaardere taken is het beter om een symmetrische karabijnhaak aan te schaffen.

Zelf de sluiting bepalen met de schroefsluiting

Het doel van een karabijnhaak is om voorwerpen aan te haken en voldoende te fixeren. Dat kan aan de hand van de rvs karabijnhaak met schroefsluiting. Dankzij de schroefsluiting is het mogelijk zelf te bepalen hoe sterk de karabijnhaak komt te zitten. Dankzij de schroef kan de opening gemakkelijk aangedraaid worden of juist losser gezet worden. Het is maar net welke toepassing deze karabijnhaak moet dienen. Doordat het materiaal van roestvrijstaal is, heeft de karabijnhaak geen kans om roest te vertonen. Dat is voordelig, want zo kan voorkomen worden dat de schroefsluiting wegroest en de karabijnhaak niet meer te gebruiken is.

Toepassing van deze karabijnhaak

Vanwege deze eigenschappen is een karabijnhaak RVS asymmetrisch met schroefsluiting en stang breed inzetbaar. Vooral in extreme omstandigheden waarbij water of vocht de boventoon voert. Deze haken worden dankzij zijn eigenschappen vooral gebruikt in bijvoorbeeld de watersport om voorwerpen voldoende vast te zetten. Dankzij de roestvrijstalen eigenschap is deze haak ook goed te gebruiken in zwembaden. De stang zorgt ervoor dat de verbinding optimaal blijft, zodat zeker is dat de karabijnhaak een stuk langer meegaat. Ten slotte is deze karabijnhaak te gebruiken in agressieve milieuomstandigheden.