Karabijnhaak RVS asymmetrisch met schroefsluiting

Karabijnhaak RVS asymmetrisch met schroefsluiting

Karabijnhaak rvs asymmetrisch met schroefsluiting. Misschien lijkt het alsof iedere karabijnhaak hetzelfde is, maar dat is in de praktijk niet het geval. Zo bieden we symmetrische en asymmetrische karabijnhaken aan. In dit geval gaat het om een asymmetrische karabijnhaak, bedoeld om het gewicht te verlagen. Bovendien valt er nog iets anders op aan dit model: er zit een schroefsluiting op. Deze schroefsluiting is niet standaard op een karabijnhaak, maar komt in dit geval goed van pas wanneer men zelf wil bepalen hoe sterk de sluiting moet zijn. Moet de sluiting volledig muurvast zijn, dan is de opening dicht te draaien. Maar wie wat meer speling wil, kan de schroef wat losser draaien.

Het voordeel van een rvs karabijnhaak

Deze karabijnhaak is gemaakt van roestvrijstaal en dat is om een reden. De karabijnhaak heeft namelijk een bewegend deel; de schroefsluiting. Als de karabijnhaak gaat roesten, is de haak niet meer te gebruiken en is het product nutteloos. Om deze reden is de haak gemaakt van roestvrijstaal. Daardoor krijgt corrosie geen kans en blijft de haak er langer goed uitzien. Bovendien blijft deze stevig en sterk dankzij het dunne zinklaagje. Met andere woorden: ook in vochtige omstandigheden zoals bij de watersport of in het zwembad is en blijft deze haak een betrouwbare keuze.

Asymmetrische karabijnhaak

Dit is een zogenaamde asymmetrische karabijnhaak. Dat betekent dat de vorm iets afwijkt van de karabijnhaak die normaal te koop is. De asymmetrische karabijnhaak heeft een grotere opening, waardoor het gewicht beter te verdelen is. Daarbij is wel belangrijk te onthouden dat het gewicht lager wordt, maar dat het daardoor ook minder gewicht aankan dan een symmetrische karabijnhaak. Toch komt deze haak goed van pas, want hij is in verschillende lengtes leverbaar. Hier geldt: hoe groter de lengte, hoe groter het gewicht dat de haak aan kan.

Schroefsluiting op de rvs asymmetrische karabijnhaak

De asymmetrische karabijnhaak van rvs met schroefsluiting zorgt ervoor dat de gebruiker zelf kan bepalen hoe sterk de afsluiting moet zijn. Wanneer de afsluiting volledig vast moet zijn, is het mogelijk de opening volledig dicht te draaien. Er is dan geen enkele speling meer mogelijk. In andere gevallen is het wenselijk om wat speling over te houden in verband met de beweging. Dankzij de schroef is dit naar eigen inzicht in te stellen. Deze karabijnhaak met schroefsluiting is verkrijgbaar in een lengte van 120 mm.