Dubbele karabijnhaak RVS

Dubbele karabijnhaak RVS

Dubbele karabijnhaak RVS. De dubbele karabijnhaak ziet eruit als de normale karabijnhaak, maar is – zoals de naam al doet vermoeden – dubbel uitgevoerd. Dat betekent dat het mogelijk is om van twee kanten voorwerpen in te haken. De ring in het midden maakt het bovendien mogelijk om zaken zoals bijvoorbeeld touwen met elkaar te bundelen. Een dubbele karabijnhaak maakt het dus gemakkelijker om allerlei voorwerpen met elkaar te verbinden. Omdat de dubbele karabijnhaak gemaakt is van roestvrijstaal, zal deze langer meegaan. Ook als deze bijvoorbeeld in het zwembad of in de zwemsport wordt gebruikt.

Gemaakt van roestvrijstaal

Een dubbele karabijnhaak moet lang mee kunnen gaan. Als deze gebruikt wordt in de regen of in vochtige omstandigheden, kan deze gaan roesten door corrosie. Dat is bij een dubbele karabijnhaak niet gewenst, want dat betekent dat deze niet meer sterk is. In principe is de haak dan onbetrouwbaar en dient deze weggegooid te worden. Dat is zonde van het materiaal en van de aankoop. Daarom is het beter om een dubbele karabijnhaak van roestvrijstaal aan te schaffen. Roestvrijstaal kan onmogelijk roesten, waardoor de levensduur van de haak een stuk langer is. Alle onderdelen zoals de sluiting zijn gemaakt van hetzelfde materiaal, zodat de haak altijd betrouwbaar blijft.

Toepassingen van de dubbele karabijnhaak

Wie aan zowel de boven als onderkant voorwerpen aan elkaar wil verbinden, kan daarvoor een dubbele karabijnhaak gebruiken. Op die manier maakt het niet meer uit hoe de haak precies wordt gebruikt; aan zowel de boven- als onderkant is een sluiting te vinden, waardoor het gemakkelijk is om de voorwerpen in te haken. Touwen en spandraden kunnen in de ring worden gebundeld, voor extra kracht. Deze dubbele karabijnhaak wordt vooral vaak gebruikt in bijvoorbeeld de watersport en bij het klimmen.

Dubbele karabijnhaak extra sterk

De dubbele karabijnhaak is gemaakt van roestvrijstaal en is extra sterk. De haak kan daarmee een behoorlijk gewicht aan. Om het meest maximale uit de karabijnhaak te halen indien het nodig is om een flink gewicht te trekken, raden we aan de grootste dubbele karabijnhaak uit ons assortiment te bestellen. Deze is 150 mm en kan een aanzienlijk trekgewicht aan. Minder trekgewicht nodig? Dan is dit model er ook in 80 mm of 110 mm. De haken worden binnen één tot drie werkdagen thuis geleverd, zodat het niet nodig is om lang te wachten.