Karabijnhaak RVS asymmetrisch met oog

Karabijnhaak RVS asymmetrisch met oog

Karabijnhaak RVS asymmetrisch met oog. Er zijn heel wat karabijnhaken verkrijgbaar in onze webshop, waaronder de karabijnhaak RVS asymmetrisch met oog. Deze karabijnhaak is speciaal bedoeld voor toepassingen waarbij een symmetrische karabijnhaak niet gewenst is. Deze haak is gemaakt van roestvrijstaal, wat betekent dat de haak niet gevoelig is voor roest. Daarom wordt deze karabijnhaak vooral gebruikt in de watersport, in zwembaden of in andere vochtige omgevingen. Deze karabijnhaak is asymmetrisch en heeft een oog, zodat deze gebruikt kan worden om bijvoorbeeld zaken bij elkaar te bundelen. De karabijnhaken worden gemaakt van sterk A4 roestvrijstaal, dat wel tegen een stootje kan.

Het verschil tussen symmetrisch en asymmetrisch

Een gebruikelijke karabijnhaak heeft een D-vorm. Dit is de zogenaamde symmetrische karabijnhaak. Maar toch is het populaire ontwerp van een karabijnhaak de versie met een asymmetrische vorm. Ze werken op dezelfde manier als andere karabijnhaken, maar zijn aan één kant iets kleiner gemaakt. Op die manier kan het gewicht verminderd worden en is het dragen van zware objecten minder zwaar. Een asymmetrische karabijnhaak met oog heeft een grotere poortopening. Dat betekent dat ze daardoor gemakkelijker geknipt kunnen worden.

Een asymmetrische karabijnhaak heeft als voordeel dat het een grote poortopening heeft. Bovendien is deze haak erg sterk en licht. Maar let op: de asymmetrische karabijnhaak is minder sterk dan de symmetrische karabijnhaak en kan in een paar toepassingen gebruikt worden.

Het nut van een oog bij een karabijnhaak RVS

Deze karabijnhaak van RVS is voorzien van een oog. Dat is handig, want op die manier is het mogelijk om verschillende losse objecten met elkaar te bundelen. Denk bijvoorbeeld aan het bundelen van sleutels aan het oog van de karabijnhaak RVS. Bovendien is het mogelijk om bijvoorbeeld touwen in het oog te bundelen. Wanneer het gaat om het bij elkaar houden van zaken die gebundeld moeten worden in een vochtige omgeving, is een karabijnhaak RVS asymmetrisch met oog de beste oplossing. Doordat de karabijnhaak asymmetrisch is, is deze zeer geschikt voor het bundelen van lichte objecten zoals touwen of sleutels.

Verschillende maten karabijnhaken beschikbaar

Op zoek naar een bepaalde maat? Geen probleem, we hebben verschillende maten karabijnhaken die asymmetrisch zijn en een oog hebben. Zo is het mogelijk om een karabijnhaak van 60 mm, 80mm, 100mm of 120mm te bestellen. Deze karabijnhaken zijn voor allerlei situaties inzetbaar en zijn bovendien binnen 3 werkdagen thuis geleverd.