Aluminium karabijnhaken

Aluminium karabijnhaken

Aluminium karabijnhaak. Wie op zoek is naar een goedkopere versie van de karabijnhaak, maar wel graag hoogwaardige kwaliteit wil, kan kiezen voor de aluminium karabijnhaak. Deze haken zien we vaak gebruikt worden voor allerlei toepassingen. Zo is de haak handig om bijvoorbeeld sleutels mee te bundelen. In andere gevallen worden ze vastgemaakt aan telefoonhoesjes en andere voorwerpen. De reden waarom deze haken populair zijn als accessoire, is het lichte gewicht van de aluminium karabijnhaak. Toch is de haak zeer stevig en gaat deze lang mee.

Aluminium karabijnhaak met sleutelring

De aluminium karabijnhaak is zeer geschikt als sleutelhanger. Daarmee is het mogelijk om bijvoorbeeld een bidon aan de tas vast te maken tijdens het wielrennen. Bovendien kan de haak worden vastgemaakt aan een sleutelbos, zodat deze aan de broekzak kan worden gehaakt. Er zijn allerlei toepassingen te verzinnen voor de aluminium karabijnhaak met sleutelring. We hebben dan ook een breed assortiment aan aluminium haken. Bijvoorbeeld in een ovale vorm, zodat er snel gehaakt kan worden. Ze zijn daarnaast in allerlei kleuren verkrijgbaar.

Kies de leukste karabijnhaak

Een karabijnhaak van roestvrijstaal heeft vrijwel altijd dezelfde kleur. Maar de aluminium karabijnhaak kan meer gebruikt worden als een soort handige accessoire. Daarom worden ze geproduceerd in allerlei leuke kleuren, zoals rood, blauw, oranje of zwart. Het voordeel van een aluminium karabijnhaak is bovendien dat deze een stuk lichter is dan de roestvrijstalen versie. Net als bij de roestvrijstalen variant zijn de karabijnhaken met verschillende sluitingen verkrijgbaar.

Verschillende sluitingen

De karabijnhaak kan bijvoorbeeld voorzien zijn van een sleutelring met een eenvoudige haak. Deze haak is vooral bedoeld voor het eenvoudig vastmaken van verschillende, lichte objecten. Wie een stevigere sluiting zoekt, kan beter kiezen voor een karabijnhaak met borgmoer. Deze haak is een stuk robuuster uitgevoerd en zorgt ervoor dat ook zwaardere objecten op de juiste, stevige manier aan elkaar vastgemaakt kunnen worden – en blijven. 

Het voordeel van zo’n borgmoer is dat deze minder gemakkelijk losgaat, tenzij deze zelf wordt opengedraaid. Een andere sluiting is de veer. Deze veer vinden we vooral terug op de aluminium karabijnhaken die een ovale vorm hebben. Daardoor hoeft er minder kracht te worden uitgeoefend om de haak open te maken. Deze is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals rood, blauw, geel of grijs. Op die manier is het mogelijk om een karabijnhaak te kiezen die bij de persoonlijke wensen past.