Sjorogen

Sjorogen

Sjoroog. Een manier om de lading correct te zekeren, is door deze te bevestigen met sjorbanden. De sjorbanden moeten strak worden aangetrokken, zodat zeker is dat de lading op de aanhanger of trailer niet zal gaan schuiven. Toch is niet alleen de sjorband belangrijk, ook het oog moet het gewicht voldoende aan kunnen. Om deze reden is het belangrijk de juiste sjoroog voor de juiste taak te kiezen. Want ook al lijken ze in eerste instantie allemaal hetzelfde, er zijn wel degelijk verschillen.

Eenvoudig vastmaken van de lading

Sjorogen worden in combinatie met sjorbanden gebruikt om te voorkomen dat de lading op een trailer of aanhanger gaat schuiven tijdens het vervoer ervan. Deze banden moeten uiteraard ergens aan worden vastgemaakt. Dit is precies de situatie waarbij het noodzakelijk is om een sjoroog aan te schaffen. Op die manier kan de lading namelijk het gemakkelijkst en snelst worden vastgemaakt. De sjoroog moet in de bodem worden geplaatst. Vervolgens kunnen deze met schroeven worden bevestigd. Zo kan de lading goed en veilig worden vervoerd. Het is immers een groot probleem als de lading tijdens het vervoer van de trailer schuift. Zeker bij breekbare voorwerpen kan dat gevaarlijke situaties op de weg opleveren.

Bindoog of sjoroog?

Een sjoroog is hetzelfde als een bindoog. Deze ogen zijn bedoeld om de lading correct en voldoende veilig te vervoeren. Daarom is het altijd belangrijk om de lading vast te zetten. De sterke stalen bindoog of sjoroog zorgt ervoor dat dit erg gemakkelijk gaat. Deze ogen kunnen onder meer gemonteerd worden in een machinetransporter. Er zijn verschillende soorten sjorogen verkrijgbaar, dus kan het best lastig zijn om het juiste oog te kiezen. Welk oog de beste keuze is, is afhankelijk van welke lading er moet worden vervoerd.

Welke sjoroog moet ik kiezen?

Het kiezen van een sjoroog of bindoog kan behoorlijk lastig zijn, want de ene sjoroog is de andere niet. Wie bijvoorbeeld lichte pallets wil vastzetten, heeft aan een twee tons sjoroog genoeg. Maar wie zware machines of rollen staal gaat vervoeren, heeft daarvoor een zwaarder oog nodig. In andere gevallen kan de lading gaan schuiven, doordat deze niet voldoende vaststaat. Om deze reden bieden we verschillende sjorogen met verschillende afmetingen, hoogtes en grote van gaten aan. Zo past altijd het juiste oog bij het juiste vervoer. Een sjoroog of bindoog is al binnen 3 werkdagen na bestelling thuis geleverd. Lang wachten is dus niet nodig.