Lasthaken

Lasthaken

Lasthaken. Een lading soepel en zonder problemen tillen? Maak dan gebruik van een lasthaak. Een lasthaak is de ideale oplossing voor wie grote en zware voorwerpen wil verplaatsen. De lasthaak is dan ook vaak te vinden bij bijvoorbeeld verhuizen om zware voorwerpen mee naar de bovenverdieping te tillen. Daarnaast worden deze haken ook vaak gebruikt in bijvoorbeeld de industrie of de scheepvaart. Het is belangrijk om te weten dat niet iedere lasthaak hetzelfde gewicht aan kan. Om deze reden hebben wij verschillende haken in ons assortiment opgenomen. Zo ligt de werklast van de kleinste haak op zo’n 250 daN, terwijl de grootste haak 1600 daN aankan. Dat betekent dat de lasthaak in het meest extreme geval tot wel 1600 kilo kan dragen.

Soorten lasthaken

Wie er niet veel van afweet, zou zeggen dat iedere lasthaak hetzelfde is. Maar dat is zeker niet het geval. Zo verkopen wij blanke lasthaken, maar zijn ze ook verzinkt bij ons verkrijgbaar. Daarnaast bieden we de haak met een klep aan. Om deze reden is het goed om te weten wat iedere haak doet en welke haak in welke situatie noodzakelijk is. De blanke lasthaak of de verzonken haak is geschikt voor het tillen van zware ladingen. Het gewicht dat een haak kan tillen wordt aangegeven in daN. Als een lasthaak verzint is, betekent dit dat deze beschermd is tegen roest. Daardoor gaat de haak langer mee en blijft deze altijd sterk. Zeker wanneer deze buiten wordt gebruikt, raden we altijd aan een verzonken lasthaak te gebruiken.

Lasthaken met klep

Wie zeker wil weten dat het optillen en verplaatsen van grote en zware goederen correct gebeurt, kan kiezen voor een lasthaak met klep. Bij deze haken is een borging gemaakt, zodat touwen en kettingen niet gemakkelijk van de haak kunnen glijden. Bovendien is het mogelijk deze haak te gebruiken in combinatie met een rvs karabijnhaak. Op die manier is de lading altijd correct gezekerd. Dit is dan ook de reden dat we verschillende soorten haken hebben opgenomen in ons assortiment. 

Korte levertijden

Wie regelmatig zware ladingen moet tillen, doet er dus goed aan een lasthaak aan te schaffen. Deze bieden wij tegen scherpe prijzen en met een zeer korte levertijd aan. Op die manier is het mogelijk binnen een paar dagen al zware voorwerpen op te tillen of te vervoeren.