Ladingzekering

Ladingzekering

Ladingzekering. Het is belangrijk om bij het verplaatsen van een lading een goede ladingzekering te hebben. De ladingzekering zorgt ervoor dat veilig transport van kwetsbare materialen mogelijk is. Hoewel er geen wetten en regels gelden in Nederland rondom het verplaatsen van goederen en de zekering ervan, raden we voor het eigen gemak aan om de lading zeker goed te zekeren. Veel ongelukken op de (snel)weg gebeuren namelijk doordat de lading niet juist is bevestigd. Dat is niet alleen gevaarlijk voor de vervoerder, maar ook voor andere weggebruikers. Als de lading namelijk loskomt, kan dit flinke schade veroorzaken. Bijvoorbeeld lange files, maar ook verlies van het vervoerde materiaal. Er zijn verschillende manieren om de lading correct te zekeren.

De juiste ladingzekering is belangrijk

Er zijn geen wetten en regels in Nederland die aangeven hoe een gewone lading moet worden gezekerd. Toch is het zeker niet de bedoeling om zonder correcte zekering van de lading de weg op te gaan. Er is namelijk wel een wet die zegt dat je andere weggebruikers niet in gevaar mag brengen. In het buitenland kunnen deze wetten en regels er namelijk wel zijn. Zo is het mogelijk dat als de lading niet juist gezekerd is, de vervoerder een boete kan krijgen tot wel 2750 euro. Het gaat vaak verkeerd omdat de lading te zwaar is, niet voldoende is afgedekt of gezekerd is, of omdat de lading te ver uitsteekt. Maar hoe moet het dan wel?

Lading correct zekeren

Het gebruik van verschillende zekeringen is belangrijk om de lading correct te vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de trailerhaak of lasthaken. De lading op een aanhanger kan worden vastgezet met een sjorband. Om deze sjorband correct vast te kunnen zetten, is het noodzakelijk deze vast te maken aan sjorogen. Deze zijn los te bestellen, zodat zeker is dat de lading altijd correct en stevig vast komt te staan. Daarnaast hebben we ook wandhaken opgenomen in het assortiment. Het is belangrijk om voor iedere vracht de juiste ladingzekering te kiezen. Een lasthaak wordt bijvoorbeeld gebruikt om zware voorwerpen mee op te tillen. Een trailerhaak kan gebruikt worden voor op de trailer of aanhanger.

Korte levertijden

Het vervoeren van een lading kan veel tijd kosten. Daarom is het belangrijk de kans op ongelukken zoveel mogelijk te verkleinen. Gebruik daarom de verschillende ladingzekeringen die wij aanbieden. Bij bestelling worden deze zekeringen binnen 1 tot 3 werkdagen thuis geleverd.